• Dirsekler Yalan Söylemez

Hiç gözlerini kapatarak bir şeyler yapmaya çalıştın mı?

Çok zor değil mi? Haklısın. Ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Fakat bunları yapabilen biri var. İsmi de 'Fati'. 'Fati' karanlıkta çok şeyler yapabiliyor. 'Dirsekler Yalan Söylemez' isimli bu kitap, 'Fati' isimli görme engelli kahramanımızın okula nakil olurken yaşadığı zorlukları, arkadaşlarıyla tanışmasını ve daha önemlisi gözleri kapalı olarak nasıl yaşadığı ile ilgili çok önemli bilgiler veriyor. Haydi bakalım, 'Fati' ile maceralara devam!

Fati ile aynı sınıfta olmak ve onunla aynı sırada oturmak isterdim. Sınıf arkadaşım Fati ile konuşmak, yürümek, birlikte oynamak; benim daha akıllı, daha gerçekçi, daha olgun ve hayata daha hazır biri olarak yetişmeme yardımcı olurdu.
Öğretmen olsaydım, Fati'nin benim sınıfımda olmasını isterdim. Fati ile birlikte aynı sınıfta olan öğrencilerim daha az bencil, daha çok dinleyen, daha işbirliğine önem veren, daha iyi insanlar olarak yetişme fırsatı bulurlardı. Her günün sonunda, 'Bugün sınıfta benimle birlikte,
sınıfımdaki öğrencilerin gelişmesine yardımcı olan gizli bir yardımcım oldu. Onun adı Fati' derdim.
Evet Fati'yi tanımak ve onunla arkadaş olmak, beni derindenmutlu ederdi.
Hayatımızda yer alan Fati'lerle birlikte olmak ve birlikte büyümek dileğiyle…
Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU

Yaşım küçük olsaydı, Fati ile arkadaş olurdum. Işık olmadan ders çalışmayı, aynaya bakmadan saçını taramayı ve daha birçok şeyi nasıl öğrendiğini herkese anlatmasını isterdim. Arkadaşlarının oynadığı oyunlara katılmadığı zaman, Fati'ye üzülmemesini, aksine o oyuna katılabilmesi için arkadaşlarıyla beraber el ele verip çözüm aramasını söylerdim.
Yaşadıklarımdan neyi öğrendim biliyor musunuz? İnsanlar çok iyiler. Kendim hakkında bilgi vermedikçe onlar
benimle ilgili gerçekleri bilemiyorlar. O yüzden bilmeden benim üzülmeme neden oluyorlar. Ben Fati'ye bunları söyleyemedim. Fakat ben, söylemesem de Fati bunları elinizde tuttuğunuz kitaplarda anlatmış.O zaman, Fati ve engelli veya engelsiz bütün çocuklar; yani hepimiz hayat yürüyüşünde beraber olalım. Hep birlikte yürüyelim ve hepimizmutlu olalım. Mutlu eden, mutlu olur; değil mi?
Lokman AYVA
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı

Yorum Yap

Not: HTML'ye dönüştürülmez!
   Kötü           İyi
Doğrulama Kodu

Dirsekler Yalan Söylemez

  • 75,00TL
  • 49,00TL


Etiketler: Dirsekler Yalan Söylemez